Cum poti scoate bani din Underground?

de Buvnitz

Cum poti scoate bani din Underground?


Ok, nu e deloc cel mai placut subiect. Partea financiara a fost intotdeauna un posibil 'Mar al Discordiei' cand a venit vorba de underground. Pe de o parte refuzi sa schimbi conceptul vizual/muzical pentru castigul financiar, pe de alta parte esti cat se poate de constient de faptul ca nu poti exista ca trupa fara a avea o resursa fianciara, caz in care o mare parte din muzicieni fac sacrificii importante pentru a sustine trupa, sacrificii ignorate de public.

Sigur ca varianta cea mai fericita in acest caz ar fi sa produci venit fara a sacrifica integritatea muzicala. Este acest lucru posibil? Intr-o varianta reala, da. Intr-o varianta aplicata, inca nu.

Mediul digital ofera posibilitati de care poate nu stim, in niciun caz nu le-am aplicat. Se pot scoate bani de pe urma vizualizarilor pe YouTube, de pe urma serviciilor digitale. Poate nu sunt multi, insa cu siguranta ar amortiza 'investitia'. Tocmai pentru a afla mai multe despre cum ne putem ajuta reciproc in scena underground, am pus la cale un 'seminar' ce cuprinde trei subiecte esentiale:

1. O trupa are nevoie de management. Fie ca e vorba de o strategie aplicata din interiorul trupei sau de catre o persoana insarcinata special cu acest obiectiv, o trupa nu poate exista exclusiv prin muzica. Doar daca vrei sa ramai in sala de repetitii. Pentru a afla mai multe despre ce poate insemna un management in Romania, l-am invitat pe Catalin Davidescu - fondator Dark Side Booking Academy, booking agent pentru Negative Core Project, Cap De Craniu, Breathelast, H8. Impreuna speram sa aflam ce implica managementul unei trupe metal in Romania si cum poate fi el aplicat.

2. Tot ce inseamna digital poate fi monetizat. YouTube, Deezer, Spotfiy, iTunes, s.a.m.d. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, l-am invitati pe Emil Ionescu - Manager Metalhead.ro, Division Manager Imedia Plus Group - alaturi de care vom discuta despre exemple concrete si cum putem aplica aceasta metoda in sistemul underground si nu numai.

3. O trupa are nevoie de inregistrari la un nivel profesionist. Posibilitatile in acest context nu sunt deloc limitate, iar in acest caz il vom aplica pe cel mai de succes de pana acum: Next Dog Studio. Invitat va fi Mihai Andrei - solist in Breathelast, The Boy Who Cried Wolf, gazda Next Dog Studio - care ne va povesti despre cum a luat nastere aceasta idee nebuneasca. In plus, de la Mihai incercam sa aflam si ce inseamna sa canti intr-o trupa in Romania, ce inseamna investitii, concerte, s.a.m.d.

Pe langa intrebarile puse de moderator - in acest caz, eu - cei trei invitati vor raspunde si la intrebarile adresate de public, totul intr-un mediu cat mai relaxat si amical.

Sub titulatura Urban Metal Forum, incercam sa raspundem la toate aceste intrebari in seara de miercuri, 5 februarie la Club B52 din Bucuresti. Adica in aceeasi curte cu Club Fabrica (11 iunie, 50). Este un proiect indraznet pe care intentionez sa-l repet lunar, de fiecare data cu o alta serie de invitati.

Seminarul incepe la ora 21:00. Afterparty dupa eveniment. Intrarea la acest eveniment este libera!

Trecand de incercarea de publicitate mascata, cred ca este genul de eveniment adresat tuturor, publicului si trupelor deopotriva. Fiecare avem ceva de invatat si povestit, totul prin exemple practice. Mai multe detalii aici.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: