A treia editie a Zilelor Enescu la Berlin

de Chaos Lore

A treia editie a Zilelor Enescu la Berlin


Pe 11 octombrie 2011 incep la Berlin Zilele Enescu, organizate de Institutul Cultural Roman din Berlin impreuna cu International Enescu Society. Desfasurata in perioada 11 - 21 octombrie 2011 la biserica Kaiser-Wilhelm- Gedachtniskirche si intitulata „Enescu si contemporanii sai”, a treia editie a celei mai importante si mai ample manifestari muzicale dedicate compozitorului roman in Germania se va bucura de o participare artistica prestigioasa.

Enescu, Strawinsky, Brahms, Bartok, Debussy, Liszt vor fi interpretati de Michael Abramovich (pian), Remus Azoitei (vioara), Eduard Stan (pian), Jeremy Menuhin, Cristian Niculescu (pian), Horia Mihail (pian), Tomasz Tomaszewski (vioara), Catalin Ilea (violoncel), Cvartetul aron si Ansamblul Amati.

Concertul de deschidere va cuprinde lucrari de Stravinsky, Enescu si Brahms in interpretarea pianistilor Michael Abramovich si Eduard Stan si a violonistului Remus Azoitei.

Programul muzical va fi completat in data de 17 octombrie 2011 cu prezentarea la sediul Institutului Cultural Roman din Berlin a filmului documentar „George Enescu – la raspantie de vremi”, realizat de Ada Brumaru si Nicolae Margineanu si vernisajul expozitiei „130 de ani Bartok - Enescu”, realizata de Muzeul National „George Enescu” si Arhiva Nationala „Bartok” din Budapesta.

Pianistul Michael Abramovich s-a nascut la Bucuresti si a crescut la Ierusalim. In Israel a studiat cu Esther Narkiss si Viktor Derevianko, apoi cu Nina Svetlanova la New York. Bursier al fundatiei America-Israel Cultural Foundation, Michael Abramovich a castigat in 1993 premiul I in concursul organizat de Academia de arta din Tel Aviv, iar in 1994 a debutat cu un recital de pian la Merkin Hall, New York. Din 1997 Michael Abramovich traieste la Berlin.

Remus Azoitei a fost numit de catre revista britanica The Strad ”un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloasa". Remus Azoitei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonica din orasul sau natal, Galati. Dupa ce in 1995 a absolvit Conservatorul din Bucuresti la clasa lui Daniel Podlovski, a obtinut o bursa de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay si Itzhak Perlman. Remus Azoitei a concertat in sali de concerte prestigioase cum ar fi Carnegie Hall in New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields si Wigmore Hall in Londra, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena. Remus Azoitei traieste la Londra.

Eduard Stan este considerat de revista germana Weserkurier un "pianist de o enorma sensibilitate, cu o tehnica perfecta si o extraordinara intelegere a muzicii". Eduard Stan se bucura de o larga apreciere internationala. A concertat in toata Europa si in Statele Unite, a castigat concursuri internationale, a cantat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia si Romania, sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz K�hler, George Balan, Thomas Dorsch.


Programul concertelor si evenimentelor:

Marti, 11 octombrie, ora 20:00

Igor Strawinsky: Trois Mouvements de Petrouchka
Michael Abramovich (Klavier)

George Enescu: Impressions d’enfance op.28
Remus Azoitei (vioara), Eduard Stan (pian)

Johannes Brahms: Sonata Nr.1 pentru Vioara si Pian in Sol Major op.78
Remus Azoitei (vioara), Eduard Stan (pian)


Luni, 17 octombrie 2011, ora 19:30


Deschiderea expozitiei 130 de ani Bartok-Enescu, realizata in cooperare cu Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti si Arhiva Nationala Bartok din Budapesta si prezentarea filmului documentar „George Enescu. La raspantie de vremi“, realizat de Ada Brumaru si Nicolae Margineanu.


Marti, 18 octombrie 2011, ora 20.00

Bela Bartok: - Sonata pentru doua piane si percutie
Jeremy Menuhin und Cristian Niculescu (pian)

Claude Debussy: Estampes
Jeremy Menuhin (pian)

George Enescu: Cvintetul cu pian in la minor, op.29
Cvartetul Aron, Cristian Niculescu (pian


Vineri, 21 octombrie 2011, ora 20:00


Gabriel Faure: Cvartetul Nr.2 in sol minor op.45
Horia Mihail (pian), Ansamblul Amati

Zoltan Kodaly: Duo pentru Vioara si Violoncel op.7
Tomasz Tomaszewski (vioara), Catalin Ilea (violoncel)

Franz Liszt: Rapsodia Romana op.post..
Horia Mihail (pian)

George Enescu: Octetul pentru coarde op.7
Ansamblul Amati




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: