Un studiu realizat de arheologi canadieni arata ca berea a fost unul dintre factorii care au stimulat dezvoltarea civilizatiei umane in epoca de piatra, anunta Realitatea.net
Berea nu este doar cea mai consumata bautura alcoolica si cea mai sanatoasa, atunci cand este bauta cu moderatie, dar a si contribuit la dezvoltarea civilizatiei umane.
Potrivit unui studiu, fermierii din epoca de piatra cultivau cereale atat pentru a-si asigura hrana zilnica, dar si pentru a transforma grauntele in bere. Iar acest lucru a ajutat la dezvoltarea civilizatiei umane.
Arheologul Brian Hayden de la Simon Fraser University din Canada, autorul studiului, sustine ca dovezile arata ca berea era fabricata pentru a fi consumata la petreceri, care reprezentau evenimente majore pentru comunitatile umane din epoca de piatra si care au dus la aparitia legaturilor si cooperarii intre comunitati, a puterii politice, a retelelor de aliante, toate acestea aflandu-se la baza aparitiei unei societati complexe.
"In cadrul petrecerilor traditionale din lumea intreaga exista trei ingrediente universal prezente. Carnea, un anumit tip de cereale, sub forma painii sau a pasatului de cereale, si alcoolul. Deoarece alcoolul necesita un surplus de cereale pentru a fi fabricat, dar si mult timp si efort, el era produs in societatile traditionale aproape exclusiv pentru ocazii speciale, cu scopul de a-i impresiona pe oaspeti, pentru a-i face fericiti si pentru a-i face sa aiba o atitudine favorabila fata de gazde", se arata in studiul amintit.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter
Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!
Ne gasesti si pe Instagram