Evolutia jocurilor video si efectele lor in prezent

de twilight red

Evolutia jocurilor video si efectele lor in prezent


Jocurile video au inceput sa existe inainte de cele pentru calculator, devenind din ce in ce mai performante si mai atractive pentru amatorii acestui gen de distractie, anunta Adevarul.ro.

Totusi de la o modalitate placuta de a-ti petrece timpul liber pana la dependenta nu mai este foarte mult. In prezent jocurile pe calculator sunt o adictie pentru multi copii, adolescenti si tineri.

Istoria a consemnat anul 1948 in mod oficial ca fiind punctul de plecare in dezvoltarea jocurilor video, iar ca autori ai inventiei i-a acreditat pe americanii Thomas T. Goldsmith Jr. si pe Estle Ray Mann.

Televizorul devenise noua minune a secolului al XX-lea, iar cei doi fizicieni si-au imaginat si o alta menire pentru tubul catodic, in paralel si pe atunci fara nicio legatura cu computerele. Ceea ce aparea pe ecran semana izbitor cu informatiile afisate de un radar militar: un punct luminos avea rolul unei tinte fixe, iar cu ajutorul unor manete puteau fi reglate viteza si directia altor puncte pe post de rachete.

Pasionatii jocurilor video de astazi se amuza, probabil, imaginandu-si simplitatea acestui sistem, dar asa a inceput tot ceea ce ei experimenteaza astazi, chiar daca nu s-a numit un joc video in prezentul sens al expresiei.

„Jocurile se pot numi un viciu pentru jucatorii de sambata sau duminica, adica grupuri de prieteni care se intalnesc in acest scop. Distractia poate incepe cu Wii, considerata o consola de familie, si se termina atunci cand unul dintre participanti vede competitiv situatia. Competitia e buna, e creativa, dar nu cand ma supar ca cineva a dat cu pumnul mai bine decat mine".

Jucatorii romani se plang foarte mult de calitatea produselor incercate, arata Andrei Ene, dar uita sa spuna ca au dificultati tehnice din cauza ca nu si-au cumparat jocurile din magazin: „Gamerul roman se plange mult si se joaca piratat. Nu banii sunt problema, pentru ca in buzunar are nu stiu ce telefon de 500 de euro. In plus, n-are cultura jocului cumparat si cei mai multi folosesc PC-ul".

El le recomanda parintilor sa le cumpere celor mici jocuri adecvate varstei, iar pentru inceput pe cele mai vechi, care stimuleaza imaginatia. "Oricum, educatia spune tot despre un gamer", a mai spus el.

Mai multe detalii aici: Adevarul.ro



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: