Listverse a realizat un top al celor mai celebre furturi de identitate.
Cu totii am auzit povesti despre furturi de identitate. Furtul de identitate nu este o problema noua, si ca orice crima, are cateva cazuri care te vor face sa te scarpini in cap de uimire si sa intrebi: 'De ce as incerca cineva asa ceva? Cum credeau ca au sa scape cu asta?'.
10. Majoreta
O femeie de 33 de ani a furat identitatea fiicei sale pentru a intra in liceu si pentru a se alatura echipei de majorete. Aceasta a fost acuzata de furt de identitate dupa ce s-a inscris la liceul Ashwaubenon drept fiica ei de 15 ani, care traieste impreuna cu bunica ei in Nevada. Conform spuselor Lui Wendy Brown, aceasta a vrut sa isi oblina diploma si in acelasi timp sa intre in echipa majoretelor deoarece nu a avut o copilarie adecvata si vroia sa isi traiasca o parte din viata pe care a ratat-o.
9. Todd Davis
Deoarece lucreaza la Likelock, o firma de protejare impotriva furtului de identitate, Todd Davis era 100% increzator in serviciile oferite de firma sa. Atat de increzator incat a aparut intr-o reclama in care isi prezenta numarul identitate tuturor. Dupa aceea si-a postat numarul pe pancarde mari, pe tiruri, pe tot Internetul si Televiziunea. Davis a provocat lumea sa incerce sa ii fure identitatea. Si ghiciti ce? Asa au facut. Identitatea sa a fost folosita pentru a imprumuta 500 de dolari, si alti 87 de oameni au mai folosit numarul de identitate al lui Davis sub nume ca Joe Blow sau Jabba T. Hutt. Davis inca mai plateste pretul pentru faptul ca a incalcat regula cardinala a protectiei identitatii: sa nu arati nimanui numarul tau de identitate decat in cazuri speciale.
8. Vecinii din iad
Caracterizati drept 'vecinii din iad', un cuplu din California a fost recent condamnat pentru victimizarea a multor prieteni si vecini intr-o operatiune de furt de identitate. Lara Love si David Jackson s-au mutat intr-o comunitate mica si s-au imprietenit repede cu vecinii. Folosind retele nesecurizate de internet, piratand mail-urile sau chiar furand portofelele din masini, ei au obtinut informatiile personale a 30 de oameni. Acesta este un 'furt prietenesc' si poate cel mai putin ciudat din aceasta lista. S-a demonstrat ca in 13% din cazurile de furt de identitate, victimelor li s-au furat identitatile de catre prieteni.
7. Studenta impostoare
Absolventii liceelor de pretutindeni ar face orice sa intre la Harvard sau la Columbia. Aplicatia este foarte intensa si fiecare raspuns la intrebari este analizat cu atentie. Elizabeth Esther Reed a intrat la ambele universitati dand un raspuns gresit direct de la prima intrebare: numele. Cunoscuta mai bine de catre colegi drept Brooke Henson, Reed a folosit identitatea unei tinere date disparuta din Carolina de Sud pentru a lua parte la cursuri si pentru a obtine o slujba. Reed a fost cautata mult timp si recent a pledat vinovata si a fost acuzta de frauda si furt de identitate.
6. Dr. No
Gerald Barnes era foarte pasionat de a deveni medic si era in stare sa faca orice pentru aceasta. Orice in afara de Facultatea de Medicina. In loc de asta, Barnes si-a facut o cariera din a fura identitati ale medicilor. A fost acuzat si inchis de cateva ori, dar de fiecare data cand iesea din inchisoare revenea la vechile obiceiuri.
5. Manuscrisele de la Marea Moarta
In general, cand te gandesti la furt de identitate, te gandesti ca respectivul comite crima aceasta pentru bani. Totusi, Raphael Glob a avut motive mult mai familiale cand si-a inceput misiunea sfanta. Tatal lui Golb, profesor la Universitatea din Chicago, a venit cu o teorie controversata despre Manuscrisele de la Marea Moarta. Ideea sa nu a fost pe deplin acceptate de colegii sai savanti, dar fiul sau s-a gandit sa schimbe asta. Golb a furat identitatea unora dintre aceia care s-au opus tatalui sau si a dat declaratii pe internet in numele acestora in care erau de acord cu teoria tatalui sau. Din pacate pentru Golb, acestia nu au fost prea bucurosi de acest lucru, si au pus sa fie arestat pentru furt de identitate.
4. Cat de batrana esti?
O femeie din Cehia este inchisa pentru faptul ca a furat identitatea mai multor copii de 13 ani, barbati si femei. In acest caz ciudat, Barbora Skrlova a ajuns pana la capat, chiar facand scoala dandu-se drept un baietel, pacalindu-i pe profesori cu chelia si cu sanii presati. Cu toate ca nu se stie exact care sunt motivele pentru care face asta, autoritatile precizeaza ca s-ar putea sa fie vorba de o boala mintala.
3. Soferul din Brooklyn
Soferul de autobuz din Brooklyn, Abraham Abdallah, a decis sa isi puna pe picioare visul de a deveni bogat. Abdallah a folosit internetul pentru a accesa informatii private despre finantele unora dintre cei mai bogati oameni ai Americii. Inarmat cu cardul de credit al lui Steven Spielberg si cu informatiile financiare ale lui Oprah Winfrey, Abdallah a fost prins incercad sa transfere suma de 10 milioane de dolari.
2. Furand de la...el insusi
Este clar ca cine fura identitatea cuiva pentru a obtine bani sau servicii este destul de disperat. Dar cat de disperat trebuie sa fii sa iti furi propria identitate? Este exact ceea ce a facut Li Ming, un absolvent al Universitatii din Pennsyvania, anul acesta. Li, dandu-si seama ca nu isi poate acoperi datoriile de pe cardul de credit, si-a inscenat propriea moarte. Noua luni mai tarziu, Li a incercat sa obtina un nou carnet de sofer, urmand a aplica pentru un nou card de credit eventual. Totusi, cand s-a dus sa isi ia permisul, oamenii nefiind obisnuiti sa dea permise de sofer mortilor, au chemat politia. In acest caz, Li a fost arestat pentru ca a furat identitatea lui...Ming Li.
1. Prinde-ma daca poti
Categoric cea mai cunoscuta poveste de furt al identitatii este aceea a lui Frank Abagnale, care a fost ilustrata de Leonardo DiCaprio in filmul aparut in 2002, 'Catch Me If You Can'. In ani 60, Abagnale a pacalit autoritatile pozand drept pilot, doctor, general, si profesor de istorie, in ot acest timp furant injur de 4 milioane de dolari. In cele din urma a fost prins si condamnat, dar acum el poseda o afacere care lupta impotriva a ceea ce l-a facut faimos.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter
Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!
Ne gasesti si pe Instagram