Vietile mafiotilor

de Morrison

Vietile mafiotilor
Daca tot iti vinzi sufletul Diavolului, ar fi bine sa o faci pentru ceva care sa merite! Iar din acest punct de vedere, mafiotii au avut grija sa nu iasa in pierdere. Iata povestile fascinante ale trei dintre cei mai mari mafioti ai lumii, personaje care au facut subiectul a zeci de carti si filme:

Mama Mandelbaum (18181894)

Unul dintre primii nasi ai New Yorkului a fost de fapt o nasa. Frederika Mama" Mandelbaum, sau Marm" pentru prieteni, a fost cea mai importanta traficanta de bunuri furate din New Yorkul postbelic (razboiul de independenta). Intre 1862 si 1882, afacerea" i-a adus Mamei Mandelbaum zece milioane de dolari, suficient incat sa-si cumpere o cladire de trei etaje, intr-un cartier rezidential.

Marm


Marm" obisnuia sa organizeze petreceri luxoase pentru prietenii sai, politistii si politicienii corupti. Pentru ca-si permitea, nasa" manca de toti banii, greutatea ei depasind 120 de kilograme. Dar, ca orice mafiot cu suflet mare, Marm" stia sa-si ajute confratii. Astfel, femeia si-a deschis o scoala, unde orfanii si vagabonzii erau invtati arta furatului. In 1884 a fost arestata, insa a fugit in Canada inainte de proces. A reusit sa ia cu ea un milion de dolari, in cash, ceea ce i-a asigurat un trai confortabil, pana in 1894, cand a decedat.

Leona Helmsley (19202007)

Leona a trait in mare parte vestitul vis american: o croitoreasa divortata si cu o armata de copii intalneste un mogul Harry Helmsley in cazul nostru care se indragosteste de ea si o ia de nevasta (chiar daca printul din povestea noastra era deja casatorit). In 1980, Harry o numeste pe Leona presedinte al Helmsley Palace Hotel. In scurt timp femeia devine teroarea angajatilor si-si castiga numele de Regina Rautatii". Tirania nu dureaza mult insa, in 1988 cei doi fiind condamnati pentru o serie de delicte, printre care frauda fiscala si santaj.



Leona a facut 18 luni de inchisoare si a fost obligata sa plateasca statului taxe in valoare de sapte milioane de dolari. Desigur, asta nu inseamna ca visul american s-a terminat aici la momentul mortii sale averea ii era estimata la patru miliarde de dolari, dintre care doisprezece milioane i-au revenit prin testament cainelui sau, Trouble.

Pablo Escobar (19491993)

Pablo Emilio Escobar Gaviria, presedintele cartelului columbian Medellin, a fost cel care a inspirat tipologia mafiotului sud-american din filmele secolului XX. Viata lui Escobar ar putea fi caracterizata printr-un singur cuvant: lux. Banii nu erau o problema pentru el, din moment ce-si permitea sa mituiasca reprezentantii autoritatii locale cu cate 250.000 de dolari fiecare. Si-a folosit averea si in scopuri nobile: a construit scoli, spitale si... a intrat in senatul columbian.

pablo escobar

In cele din urma, presiunile din partea autoritatilor si frica de bandele rivale l-au facut pe Escobar sa se predea politiei. Mafiotul a avut insa grija sa nu duca lipsa de nimic in inchisoare, pe care a transformat-o in fortareata personala. I-a redecorat toate baile si a intarit peretii. Cand presa a dovedit insa ca Escobar ar fi putut sa iasa de acolo oricand dorea, se hotaraste transferul lui la alta inchisoare. Escobar evadeaza si isi continua existenta ca fugar. In cele din urma, mafiotul este omorat de politie.

Vio, Jurnale.ro


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: